Image Alt
  /  Articole   /  Vacanță de vin la Crama LacertA și Ferma Dacilor

Turismul vitivinicol este în plină dezvoltare în România, iar faptul că unele dintre cele mai frumoase crame și podgorii din țară nu sunt încă în preferințele grupurilor mari de turiști, pot face o excursie acolo și mai valoroasă.

Cea mai apropiată regiune viticolă de București este Dealu Mare. Între paralelele 44°59’ – 45°32’ latitudine nordică și 26°02’ – 27°00’ longitudine estică, podgoria Dealu Mare este considerată a fi patria vinurilor roșii. Aici veți putea experimenta un fragment din istoria drumului vinului românesc și anume un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbătea Europa. Acesta străbate podgoriile renumite ale județelor Prahova și Buzău și include popasuri la conace, curți domnești și mănăstiri. 

În această călătorie ne vom caza la Ferma Dacilor, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul, într-o cabană în pădure, care poate acomoda până la 5 persoane și pentru care vom plăti aproximativ 550 lei/noapte cu mic dejun inclus.

După micul dejun ne pregătim să mergem în vizită la Crama LacertA. Înființată în 2006, crama este situată în Fințești, Jud. Buzău și include pe lângă clădirea nouă, un conac, construit în 1901, numit Dorobanțul, după planurile celebrului arhitect Ion Mincu. Locația deluroasă oferă o priveliște minunată asupra plantațiilor de viță de vie. După o plimbare prin cramă, unde suntem familiarizați cu procesul tehnologic, ne îndreptăm spre salonul de degustare.

Crama LacertA are în ofertă două pachete de degustare:

First impression

Pot fi alese 3 din cele 20 de varietăți disponibile, iar costul pachetului este de 59 lei/persoană.

Intensive Tasting

Pot fi alese 6 dintre cele 20 de varietăți disponibile, iar costul pachetului este de 79 lei/persoană.

Alături de vinuri ne sunt servite și platouri individuale de brânzeturi și gustări, menite să intensifice experiența degustării, dar și pe post de neutralizatori gustativi.

Ne întoarcem la Ferma Dacilor după prânz și ne bucurăm de o plimbare călare pe drumul dintre crame, conduși de localnici bucuroși să ne povestească despre tradiții și să ne arate frumusețea naturală a zonei. Prețul unei astfel de activități este de aproximativ 150 lei/persoană.

La cină avem ocazia să ne bucurăm de câteva bucate tradiționale într-un decor fabulos. Vă lăsăm aici meniul pentru a vă pregăti dinainte apetitul. 

Cu zeci de crame de explorat, fiecare cu propriul stil, decor și istorie unice, planificarea excursiei de degustare a vinurilor din Dealu Mare poate părea copleșitoare. Dar fie că vizitați doar pentru distracție sau pentru a vă mări colecția de vinuri și pentru a vă bucura de o degustare ghidată, există experiențe de neuitat pentru toate gusturile și bugetele.

Post a Comment