Image Alt

Vacanță de vin la Crama Serve și Vinalia

Venirea verii înseamnă o nouă vacanță de vin în Dealu Mare. Haideți să ne bucurăm împreună de o escapadă printre butașii de viță de vie, vizitând celebrele plantații de Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Novac și Băbească Neagră, din patria vinurilor roșii. Ne continuăm traseul de degustare și săptămâna aceasta mergem în vizită la Crama SERVE din Ceptura.

Crama SERVE, Societatea Euro-Romană pentru Vinuri de Excepție, este situată în partea de sud a României, fiind unul dintre cei mai mari producători de vin din Dealu Mare, regiune renumită pentru condițiile climatice, ideale pentru cultivarea strugurilor. Istoria Cramei SERVE începe în secolul trecut, când nu mulți pasionați de vin erau conștienți de potențialul viticulturii din România și își consolidează numele în rândul marilor vinificatori în momentul în care creează primul vin rose din România, Vinul Cavalerului.

Cu apetitul deschis pentru degustarea vinurilor de excelență, ne urcăm în mașină și plecăm din București către Dealu Mare. În această vacanță de vin, am ales să ne cazăm la Vinalia, cunoscută și sub numele de Conacul din Ceptura. Denumirea locației provine de la festivalurile care aveau loc primăvara și toamna în Imperiul Roman și unde locuitorii cetății se adunau pentru o prima degustare a vinului produs în recolta precedent sau pentru a marca un episod esențial din an: culegerea strugurilor și pregătirea vinului de la debutul toamnei. Conacul este amplasat în mijlocul a 10 hectare de viță de vie, care ne vor bucura privirea pe tot parcursul șederii. Pentru o noapte de cazare într-o camera dublă, am plătit 375 lei. După prânzul delicios, pornim pe drumul dintre vii, către cramă unde suntem așteptați cu cele mai alese vinuri.

Crama SERVE deține și exploatează 65 de hectare de viță de vie în Dealu Mare, cu o vechime medie de 15 ani, vinurile SERVE transpun „terroir-ul” în paharele tuturor persoanelor care le trec pragul. Aici putem alege din 7 pachete de degustare:

[/vc_column_text]

După desfățul enologic, ne îndreptăm înapoi către Vinalia pentru a continua această aventură cu o degustare a zestrei gastronomice românești. Vă lăsăm aici meniul, pentru a vă crește și mai mult apetitul pentru Dealu Mare.

Decât să vizitați cramele pentru o simplă degustare de vinuri, vă sugerăm să rămâneți la una dintre unitățile de cazare din zonă și să vă bucurați de un traseu de degustare, gastronomie locală și alte activități care să transpună în acest univers fascinant al vinului.

Post a Comment